Vychytávky pro nadšence do cyklistiky

Vybral jsem pro Vás zajímavé produkty které mohou zpříjemnit vaši jízdu na kole a zlepšit výkon.

1. GPS Computer a Senzor kadence

Computer iGET je cenově dostupný a díky GPS nepotřebuje čidlo. Má USB dobíjení a výdrž baterie až 40 hodin. Je kompatibilní s Android a iOS přes Bluetooth, takže potom můžete sledovat svoje výkony v aplikaci. Navíc je kompatibilní se senzorem kadence iGET.

Kadence nám ukazuje počet otáček kliky pedálu za minutu. Optimální hodnota se pohybuje v rozmezí okolo 80-95 otáček za minutu. Při nižší kadenci dochází k výraznému namáhaní kolen, což může vést až k jejich bolesti. Navíc s nižší kadencí a tím pádem silovým projevem šlapání dochází k větší svalové únavě. Senzor kadence se instaluje na vnitřní stranu pedálové kliky.

 

2. Karbonová hrazda na řídítka ROCKBROS

Šikovný organizér řídítek kola k uchycení tachometru, GPS, držáku na telefon, nebo jako úchop pro děti ... Tyč je vyrobena z uhlíkových vláken, držáky z odolného duralu. Délka tyče 25,3 cm, vhodné pro řídítka průměru 20–32 mm.

 

3. Zadní světlo s radarem MAGENE

Radar detekuje zezadu blížící se vozidla (včetně skútrů či dalších cyklistů atd.) na vzdálenost až 140 metrů za cyklistou. Šířka radarového paprsku je až 40 ° (-20 ° - +20 °), to znamená dobrou detekci vozidel iv zatáčce. Detekuje až 8 vozů jedoucích za sebou. Radar komunikuje bezdrátově s kompatibilním cyklokomputerem (např. Garmin, Wahoo, chytrým telefonem, nebo sportovními hodinkami), který blížící se vozidla zobrazuje na displeji a doprovází upozornění vibrováním i zvukovým signálem. Při detekci navíc radar automaticky zvýší intenzitu integrovaného světla, což přispívá k vyšší viditelnosti a bezpečnosti cyklisty.

 

4. Přední světlo a powerbanka ROCKBROS

Přední světlo na kolo se světelným tokem 3000 lumenů a kapacitou baterie 10 000 mAh, lze použít také na nabíjení telefonu. Světlo má navíc dálkové a potkávací světla, které se ovládají nezávisle vlastními tlačítky a jejich kombinací si vybíráte sílu svícení.

 

5. Elektrická pumpa na kolo ROCKBROS

Vysokotlaká elektrická hustilka na kolo s vysokou kapacitou baterie a automatickou korekcí dle nadmořské výšky. Automatická korekce dle nadmořské výšky pro přesné huštění během dlouhých jízd. Rozdíl v atmosférickém tlaku na horách a v nížinách způsobuje odchylku huštění až 9 Psi. Pumpa ji automaticky vykompenzuje.Tato inteligentní pumpa se snadno ovládá, krátkým stisknutím tlačítka napájení spustíte nafukování a během nafukování krátkým stisknutím tlačítka napájení zastavíte, nebo obnovíte nafukování. Automaticky zastaví nafukování, když tlak vzduchu dosáhne cílové hodnoty. Tato pumpa není vhodná jen pro kola, ale také pro auta, motocykly, míče a jiné.

 

6. Fotochromatické sportovní brýle

Sportovní brýle které automaticky tmavnou dle intenzity UV záření.