Jak vybrat inteligentní světlo na kolo?

Funkce inteligentních světel a jak se v nich vyznat

Absolutním hitem tohoto roku jsou inteligentní světla která se automaticky ovládají. Pomůžu Vám s výběrem světla přesně podle vašich potřeb. 

Inteligentní funkce předního světla na kolo:

Základním parametrem předního světla je Světelný tok s jednotkou Lumen (Lm). Pro jízdu ve městě nebo na cyklostezce vám postačí i světelný tok 250 lm. Pokud jezdíte po neosvětlené silnici, tak bych vám doporučil světlo se světelným tokem 1000 lm a více, ale POZOR - takové světlo by mělo mít světelné čidlo aby upravovalo intenzitu svícení a neoslňovalo protijedoucí cyklisty a řidiče. Svícení takovým světlem je jinak nebezpečné.

Světelný senzor (označujeme jako Smart režim) - Světlo automaticky přizbůsobuje intenzitu okolnímu osvětlení, což ocení oproti jedoucí vozidla.

Hlídání teploty - Světla se světelným tokem nad 1000 lm musí mít ochranu proti přehřátí která chrání světlo a prodlužuje jeho životnost. Pokud teplota světla dosáhne 70°C, automaticky sníží intenzitu svitu, pokud dosáhne 100°C, automaticky se vypne. Tato funkce je nezbytná hlavně při teplých letních večerech.

Inteligentní funkce zadního světla na kolo:

Automatické zapnutí/vypnutí - Světlo pozná pohyb a automaticky se zapne, v nečinnosti se světlo samo vypne většinou za 1 -2 minuty.

Automatické brzdové světlo - Světlo díky akcelerometru pozná když brzdíte a zvýší intenzitu svitu na 2 sekundy, aby při brzdění upozornilo auta, cyklisty a chodce za vámi o snížení Vaší rychlosti.

Světelný senzor (označujeme jako Smart režim) - Pokud se světlem vjedete na tmavé místo, světlo se automaticky rozsvítí. Přes den nebliká, aktivní je jen brzdové světlo.

Směrovky světla (Blinkr) Upozorňují přijíždějící vozidla o zamýšlené změně vašeho směru jízdy. Režimy osvětlení a směrovky zadního světla kola se ovládají jednoduše stisknutím tří tlačítek na řídítkách.

Synchronní režim - Pokud jsou v blízkosti dvě nebo více světel automaticky sesynchronizují blikání a přejdou do jednotného módu.

 

Nyní si můžete vybrat ta správná světla  podle Vašich potřeb. Ještě jednou připomínám - světlo se světelným tokem 1000 lm a více by mělo mít světelný senzor (Smart režim) abyste neoslňovali protijedoucí vozidla. Děkuji.